Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Talent. Passie. Kampioen. Belfius Eurohockey Championships.

Belfius steunt de Belgische hockey talenten

Als trotse partners van het Belgische hockey laten we u heel graag de Belfius EuroHockey Championships beleven. Een heel uitzonderlijk toernooi in Antwerpen. Ideaal om onze nationale ploegen met heel ons hart en al onze passie te steunen. Volg hieronder alle nieuws. De Red Panthers, Red Lions, de matchen: hier houden we u op de hoogte!

Hoogtepunten van de dag

24/08:  BELGIË  5 – 0  SPANJE

Onze Red Lions zijn Europees kampioen!

They did it! Onze Red Lions kronen zich voor het eerst in de geschiedenis tot Europees Kampioen! En hoe! In de finale van de EuroHockey Championships in Antwerpen bleken ze méér dan een maat te sterk voor Spanje, met doelpunten van Dohmen, Van Aubel, Boon (PC), Stockbroeckx en Hendrickx (PC). Goud voor de jongens van Shane McLeod, en meteen ook een gouden ticket voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020. Een onvergetelijke avond voor het Belgische hockey, ook dankzij de gepassioneerde supporters die zich voor, tijdens én na de match voor de volle 100% gaven.

De Spanjaarden raakten nooit in de match. Twee PC’s in de eerste 15 minuten, meer konden ze niet afdwingen. De Lions waren gewoon op alle vlakken sterker. Offensief grepen ze hun kansen, en ook defensief stonden ze er altijd. De weinige keren dat de Spanjaarden een PC of doelkans wisten te versieren, botsten ze op onze doelnaam Vincent Vanasch, bijnaam de muur. De fans gingen uit hun dak bij zijn drievoudige redding in de 35e minuut!

De perfecte avond kortom voor het hele hockey en voor de Belgische sport in het algemeen. Volgend doel: Olympisch goud in Japan over iets minder dan een jaar. De Red Lions zinnen nog altijd op wraak na hun verloren finale in Rio 2016. Maar eerst… zullen ze het er eens goed van nemen om dit fantastische succes te vieren! Samen met hun trouwe supporters, die het hele kampioenschap lang een gedroomd publiek waren!

Doelpunten: 10’ Dohmen 1-0, 16’ Van Aubel 2-0, 18’ Boon op PC 3-0, 27’ Stockbroeckx 4-0, 39’ Hendrickx op PC 5-0.

Word ook een onoverwinnelijke hockeyspeler… Ontdek hieronder de artikels

Dankzij ons wordt u een onoverwinnelijke hockeyspeler… of kan u de komende dagen toch meepraten met de echte kenners. Ontdek hieronder de artikels.

 

Hockey rules! Fris uw hockeykennis op met deze 10 regels

De Belfius EuroHockey Championships zijn gestart, en deze keer vinden ze plaats… in Antwerpen! In hun zoektocht naar Europees goud zullen onze Red Lions handig gebruikmaken van strokes en back sticks liefst zoveel mogelijk vermijden. U hoort het donderen in Keulen? We helpen u graag op weg: 10 regels om een hockeymatch tot in de puntjes te kunnen volgen.

  

Introductie op het vrouwelijk toernooi door een oud-speelster Red Panther

Wil u meer weten over onze Red Panthers? Wat zijn hun troeven? Welke speelsters moeten we volgen? Anouk Raes, voormalig captain van de Red Panthers, vertelt er alles over.

  

Introductie op het mannelijk toernooi door een oud-speler Red Lion

Jérôme Truyens, tot in 2016 de legendarische kapitein van de Red Lions, legt uit hoe de Red Lions kunnen schitteren op de Belfius EuroHockey Championships… en misschien zelfs de finale halen. Ontdek hier ons interview met hem.

  

"Ons doel is zo ver mogelijk te raken"

Als wereldkampioen, beste team van Europa en 2e op de wereldranglijst veroverden de Red Lions de harten van alle Belgen. En… creëerden ze tegelijk torenhoge verwachtingen. Staat België nog onder meer druk dan anders, aan het begin van de Belfius EuroHockey Championships in Antwerpen? De jongens van Shane McLeod popelen om voor eigen publiek komaf te maken met ‘de vloek van de verloren finales’.

  

Hoe pak je een sportcompetitie optimaal aan?

De Belgische wereldkampioenen hebben een seizoen 2018-2019 achter de rug dat heel wat zwaarder was dan gewoonlijk. Hoe bereid je je in die omstandigheden fysiek voor op zo’n belangrijk toernooi? Julien Rysman, de fysiotherapeut van de Red Lions, heeft wel wat ideeën.

Scroll