Logo
FR EN
NL
Scroll

Menu & zoekfunctie

Krijg hier een overzicht van de site en toegang tot de zoekfunctie

Sferisch menu

Klik hier om op de site te navigeren met het sferisch menu

Duurzame producten

Focus op duurzaam beleggen: Met de informatiecampagne "Duurzaam beleggen bij Belfius” lanceerden we een volwaardig, transparant en gesegmenteerd aanbod van duurzame beleggingen.

  • Wie bij ons belegt in een spaarrekening, termijnrekening of kasbon, weet dat zijn geld terugvloeit naar de lokale gemeenschap.
  • Voor beleggingsfondsen en beleggingsverzekeringen hanteren we diverse niveaus van screening en specifieke strategieën van duurzaam beleggen.

Keuze voor hernieuwbare energie: Op het vlak van investeringen in de energieproductiesector leggen we de focus op kredietverlening, leasing en projectfinanciering voor hernieuwbare energie, i.p.v. op steenkool en andere fossiele energiebronnen.

duurzame activiteiten

Duurzame verzekeringen: Belfius Verzekeringen, onze verzekeringstak, belegt zijn reserves ethisch en duurzaam volgens de criteria van Portfolio21. Dit is het duurzaam project van Belfius Insurance in samenwerking met Candriam en Vigeo. Portfolio 21 is een label dat wordt uitgereikt aan beleggingsprocessen die garanderen dat de waarden en principes van duurzame ontwikkeling worden gerespecteerd bij het samenstellen van de beleggingsportefeuille. Het proces van Portfolio21 is alleen van toepassing op investeringen via Belfius Insurance in directe aandeel- en obligatielijnen. Beleggingsfondsen vallen niet binnen deze scope.

Duurzame leasing: Belfius Lease, onze dochteronderneming voor financiële leasing en renting van professionele uitrustingsgoederen aan zelfstandigen, ondernemingen en beoefenaars van een vrij beroep, trekt resoluut de kaart van duurzame ontwikkeling:

duurzame producten
  • Installaties voor de productie van hernieuwbare energie.
  • Vendor leasing: financieringstechniek gebaseerd op leasing waarbij onze klanten (fabrikanten, invoerders of verdelers van machines e.a.) hun eigen klanten een oplossing kunnen bieden voor het gebruik van de goederen tegen periodieke betaling.
  • Leverancier van mobiliteit: naast de leasing van wagens, profileert Belfius Auto Lease zich steeds meer als leverancier van mobiliteit.

Goed doel opnemen in erfenis: Met het beleggingsaanbod “Filantropie Belfius” bieden wij onze klanten de kans een goed doel op te nemen in hun vermogensbeheer en/of successieplanning.

duurzame activiteiten

Toegang tot bankdiensten voor iedereen: Voor wie het financieel moeilijk heeft, is het essentieel toegang te hebben tot basisbankdiensten. In samenwerking met de ocmw’s creëerden we daarom als enige Europese bank een aantal specifieke bankproducten voor deze doelgroep.

Wil je meer weten? Lees dan ons jaarverslag.

Scroll